Juni 2021: De PlusBus gaat weer rijden

De ontwikkelingen met het vaccineren tegen corona zijn dusdanig dat de maatregelen door de overheid inmiddels werden versoepeld.
Op 7 juni werd na een lange periode van “stilstand” vanwege de corona, wel nog steeds met de nodige hygiënische maatregelen, het vervoer met de PlusBus weer opgestart.
Ritten kunnen weer op de gebruikelijke wijze worden aangevraagd.


December 2020: Nieuwe tarieven ingaande 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 wijzigen de tarieven voor vervoer met de PlusBus. De huidige tarieven dateerden nog van oktober 2017 en de nadien gestegen kosten voor zaken als bijv. brandstof, onderhoud en verzekeringen maakten het helaas noodzakelijk om ook onze tarieven te herzien. Tegelijkertijd met deze aanpassing is, en voor zover dat van toepassing was, het starttarief komen te vervallen.
De nieuwe tarieven kunt u vinden in de tarievenlijst 2021.


November 2020: Nieuwe auto

In november 2020  kon de organisatie door een ontvangen schenking ter vervanging van de Renault Kangoo een nieuwe auto in gebruik nemen. De Kangoo had inmiddels de nodige kilometers gereden en was door steeds toenemende onderhoudskosten dringend aan vervanging toe.
Hij werd vervangen door een VW Caddy Combi, met daarin een voorziening voor het vervoer van een (elektrische) rolstoel. 
(Helaas kon deze auto in verband met de Coronaperikelen een tijdlang niet worden gebruikt.
Ook werd de wagen vanaf de fabriek veel later afgeleverd dan bedoeld).


Augustus 2020: Invoering mogelijkheid contactloos te betalen bij de PlusBus

Vanaf 1 augustus 2020 kan de ritprijs niet alleen contant maar ook met de PIN-pas worden betaald. Hier geven wij zelfs de voorkeur aan.


December 2019: De PlusBus rijdt van maandag t/m zaterdag

Met ingang van 1 januari 2020 rijden wij van maandag t/m zaterdag. Er zijn op dit moment voldoende vrijwilligers beschikbaar om deze dagen in te vullen.
Het is zelfs mogelijk in incidentele en/of dringende gevallen om een ritaanvraag voor zondag in te dienen. De uitvoering is wel afhankelijk van een beschikbare chauffeur.


Februari 2018: Nieuwe auto

Sinds maandag 19 februari rijden wij met deze Peugeot 5008. Deze MPV heeft een ruimere instap achterin voor onze passagiers en is met zijn dieselmotor ook een stuk zuiniger in het gebruik dan zijn voorganger de C3 Picasso.

Bestuurslid Herman ten Kaate neemt de sleutels in ontvangst van Jan Willem Schel van Garage Schel in Angerlo.


Mei 2017: Eerste jubileum

De PlusBus bestaat dit jaar 5 jaar. Op zaterdag 13 mei vierden we dat met onze vrijwilligers. De opkomst was goed, het weer hield zich goed en het was ook goed van eten en drinken!


April 2017: Uitbreiding wagenpark

De vraag naar vervoer van deur-tot-deur in onze gemeenten blijft groeien. Onze drie voertuigen zijn dagelijks vol bezet. Heel vaak moeten wij een beroep doen op onze vrijwilligers om met eigen auto een rit uit te voeren. Nadenkend over eventuele uitbreiding kwamen wij een geschikte rolstoelauto op het spoor. Na een uitgebreide keuring en proefrit was de beslissing snel genomen om tot aanschaf over te gaan.